Facturen, personeelsdossiers, jaarrekeningen. Voor de meeste zakelijke documenten gelden wettelijke bewaartermijnen. Hoe lang moet u ze in het archief houden of op uw pc laten staan? En wanneer mag (of moet!) u gearchiveerde documenten verwijderen?

Download de Europese Document Retention Guide of de Nederlandse Document Retention Guide.

De kans op kostbare juridische processen wordt veroorzaakt door het vernietigen van informatie voor de wettelijk voorgeschreven bewaartermijn, of het bewaren van informatie na de voorgeschreven bewaartermijn. Een effectief programma voor het beheren van je zakelijke documenten en personeelsdossiers is dus essentieel om je bedrijfsrisico en de kans op kostbare juridische processen te beperken.

Overzicht van alle wet- en regelgeving rondom bewaartermijnen voor zakelijke documenten

Deze Engelstalige gids geeft een overzicht van alle wet- en regelgeving rondom bewaartermijnen voor zakelijke documenten in 15 Europese landen. U kunt per land snel opzoeken wat de wettelijke voorschriften zijn voor minimale en maximale bewaartermijnen, aan de hand van een overzichtelijke tabel. De tabel is uitgesplitst naar type document, bijvoorbeeld financieel, inkoop of juridisch. Daarnaast komen in de gids relevante juridische vraagstukken naar voren.

De gids vormt een wegwijzer door de complexiteit van dossierbeheer. Het geeft een duidelijk beeld van verschillende documenttypen, hun zakelijke functie en de wetgeving die op deze documenten van toepassing is. Daarnaast komen in de gids praktische tips aanbod om uitdagingen rondom een effectief programma voor documentbeheer.

Voor een gratis gids rondom de bewaartermijnen voor zakelijke documenten in Europa, download u de European Retention Guide 2014.

Deze gids bevat:

  • Een overzicht van bewaartermijnen voor zakelijke documenten in 15 Europese landen;
  • Handvatten voor effectief documentbeheer;
  • Een Best practice voor het invoeren van een compliant records management programma;
  • Juridische kwesties die uw documentbeheer beïnvloeden.

Deze gids is opgesteld door Iron Mountain en De Brauw Blackstone Westbroek in samenwerking met 14 andere door hen aangewezen advocatenkantoren in Europa. Download de gids nu en deel deze gratis bron van kennis en praktische tips met uw collega’s.

Webinar over big data, bewaartermijnen, ongestructureerde informatie en digitalisering

TIP: Bekijk ook de webinar ‘Mastering Global Records Management’ over big data, bewaartermijnen, ongestructureerde informatie en digitalisering. Experts geven u handvatten en tips vanuit verschillende invalshoeken