Informatiebeleid – wat mensen niet weten over compliance kan hen schaden

Hoe u informatiebeleid uitvoerbaar maakt in uw organisatie

Misschien lijkt het erop dat informatiebeheer voor niemand een topprioriteit is. Misschien staat uw senior management er zelfs niet bij stil.

“86% van de archief- en informatiespecialisten in Europa heeft het gevoel dat hun rol niet volledig geapprecieerd wordt door de bedrijfsleiders.” Overcoming the Disconnect Establishing shared ground between records managers and business leaders (whitepaper Iron Mountain, 2015)

De uitdaging voor informatiespecialisten is niet alleen hoe ze een goed informatiebeheer kunnen opzetten, maar ook hoe zij een prioriteit van informatiebeleid kunnen maken. Van het opzetten van een raad voor het toezicht op informatie tot het trainen van uw teams in informatiebeveiliging, een goed plan kan uw organisatie vooruit helpen. Onze nieuwe gids voor een informatiebeleid binnen elke niveau van uw organisatie en gebruiksvriendelijke elevatorpitch zullen u de start geven die u nodig hebt.

Hoofdstuk 4 van het Information Economics e-book

Hoe Ontwikkel Ik Een Programma Dat Werkt Voor Onze Medewerkers Én Ons Bedrijf?

Waarom zou u een beter informatiebeheer promoten?

Informatie staat nooit op zich. Het raakt elk onderdeel van uw bedrijf en iedereen die erin werkt. Daarom is het zo belangrijk om een goed beleid te hebben voor het beheer van uw informatie. Maar minstens zo belangrijk zijn de planning en de middelen die u investeert om ervoor te zorgen dat het beleid begrepen en toegepast wordt. De boetes voor het niet naleven van wet- en regelgevig zijn immers hoog en de eventuele risico’s zijn rampzalig voor uw informatie. Hoofdstuk 4 van ons e-book helpt u te concentreren op verandering en het bewustzijn binnen uw organisatie te vergroten.

Download "Hoe ontwikkel ik een programma dat werkt voor onze medewerkers én ons bedrijf?”


Een goed begin is het halve werk – De fundamenten van een informatiebeheerbeleid voor de hele onderneming

Deze korte handleiding biedt u een aantal duidelijke stappen om de medewerkers van uw organisatie te betrekken in het informatiebeleid. Of u nu met senior managers over zakelijke prioriteiten moet praten of nieuwe manieren moet vinden om verschillende teams te trainen, "Een goed begin is het halve werk – De fundamenten van een informatiebeheerbeleid voor de hele onderneming" zal u beslist in de juiste richting sturen.

Download de gids en begin veranderingen te maken


Elevatorpitch – gebruiksvriendelijk onderzoek en inzicht in informatiebeleid

Onze PowerPoint-slides zijn de ideale manier om u voor te bereiden op een vergadering met senior managers. De slides maken de zakelijke argumenten voor een universeel beleid visueel aantrekkelijk.

Download uw elevatorpitch en vergroot uw invloed