Vier Redenen Waarom U Een Back-up Van Een Back-up Moet Maken

Onderwerpen: Data back-up en archivering

U hoeft maar een schokkend nieuwsbericht te zien over een natuurramp of een terroristische aanslag, en u vraagt zich af of uw bedrijf is opgewassen tegen een dergelijke gebeurtenis. Zijn uw gegevens tegen het ergste scenario bestand? Dat zou wel moeten.

Als u uw back-ups nog niet bewaart in een veilige, speciale faciliteit ver weg van overstromingsgevaar, hackers, potentiële doelwitten voor terroristische aanslagen en andere mogelijke dreigingen, wordt het tijd om daar over na te denken.

Zowel grote als kleine bedrijven zien inmiddels in dat het extern bewaren van back-ups een goede manier is om gegevens veilig en toegankelijk te houden. Misschien is het geen slecht idee om een back-up van de back-up te maken, die snel kan worden hersteld in geval van crisis.

Volgens het 2014 Data Backup & Recovery Benchmark Report van Iron Mountain maakt 28% van de bedrijven gebruik van back-ups op tape en 20% van de cloud of andere online diensten. Hoe dan ook, het zijn allemaal goede manieren om een back-up te bewaren en het overwegen waard voor uw gemoedsrust.

Waarom Moet U Een Back-up Van uw Back-up Maken?

Om de volgende vier redenen:

 1. Uw bedrijf profiteert van verbeterde gegevensbeveiliging.
 2. Back-up tapes zijn eenvoudig te versleutelen en te vervoeren, en zeer toegankelijk. Daarbij gaan ze tientallen jaren mee. Als u gegevens die minder vaak nodig zijn op een externe locatie op tape bewaart, verkleint u het risico van dataverlies omdat niet meer alle gegevens op één plaats (namelijk, uw kantoor) worden bewaard.

  Een betrouwbare, externe leverancier van tapeopslagdiensten kan beveiligd gegevenstransport bieden en zo een beheerketen opzetten. Daarnaast hebt u met online diensten toegang tot de archieven die u nodig hebt, ongeacht waar die informatie zich bevindt. Het gewoon een verstandige werkwijze.

 3. Met een back-up van een back-up voorkomt u problemen met het naleven van wet- en regelgeving.
 4. Het is geen eenvoudige opgave om op de hoogte te blijven van de EU-voorschriften voor gegevensarchivering, om nog maar niet te spreken over de nalevingsregels binnen uw eigen sector. Door een archiveringsdeskundige in de arm te nemen voor back-ups van uw back-ups, is het voor u eenvoudiger om op de hoogte te blijven van de voortdurend veranderende regels. Ook moet uw manier van archiveren gelijke tred kunnen houden met de ontwikkelingen binnen uw bedrijf.

 5. Een tape back-up systeem drukt de totale back-up kosten.
 6. Voor grote back-up volumes is tape de meest rendabele manier van opslag. Zelfs wanneer bedrijven back-ups in de cloud of op schijven bewaren, gebruiken ze vaak nog back-up tapes als laatste redmiddel omdat het zo'n goedkope bescherming is tegen gegevensverlies.

  Voor een betrouwbare back-up partner is het eenvoudig om een tape back-up systeem te automatiseren en de gegevenscapaciteit is onbeperkt. Tape is ook goedkoop. Clipper Group kwam er bijvoorbeeld achter dat LTO-5-tape wel 15 keer goedkoper is voor archivering van grote hoeveelheden gegevens voor de lange termijn dan een SATA-schijf.

 7. U kunt een zeer flexibel back-up systeem maken.

  Veel IT-afdelingen zien in dat een hybride systeem de beste oplossing is voor een betrouwbare back-up met korte responstijden. In een dergelijke omgeving slaat u uw meest gebruikte gegevens lokaal op schijf op (of misschien online) en gebruikt u back-up tape (lokaal of extern) als tweede back-up. Tape opslag is niet duur per gigabyte en gebruikt geen energie (in tegenstelling tot data op schijven). Daardoor is deze vorm van opslag een logische aanvulling op bijna elk back-up scenario, welke back-up technologieën u ook gebruikt.

  Wanneer u beslissingen neemt over uw back-up- en herstelprogramma, maakt u keuzes die de komende jaren van invloed zijn op uw bedrijf. Denk dus goed na over alle opties en wat het beste is voor uw bedrijf. Bekijk de documentatie van back-up services, stel vragen en zoek referenties, bij voorkeur bij bedrijven van dezelfde grootte of binnen uw sector. Er gaat wat tijd in zitten, maar niets is beter dan de gemoedrust van een back-up en een back-up van die back-up.

Externe Opslag Bij Iron Mountain - De Meest Betrouwbare Optie

Wat maakt externe opslag bij Iron Mountain veilig en efficiënt? Het heeft voornamelijk met ons toonaangevende aanbod:

 • Veiligheidsmaatregelen om back-up tapes en andere opslagmedia te beschermen tijdens transport en opslag
 • Webgebaseerde gegevenstrackingsoftware op een externe locatie die uw back-ups voor herstel beschikbaar stelt
 • Auditondersteuning voor het traceren van opslagmedia als die van uw locatie naar de opslaglocatie wordt gebracht en daarmee een beheerketen
 • Een wagenpark van speciaal ontworpen transportvoertuigen.
 • Een opslagfaciliteit met één gebruiker en een strikt bezoekbeleid, meerdere beveiligingsmaatregelen, nabijheid van lokale hulpdiensten en vooraf gescreende medewerkers
 • Veilige kluizen met klimaatbeheersing, ondersteund door een foutbestendige IT-infrastructuur.

Kijkend Naar De Cloud

Back-up- en archiveringsoplossingen in de cloud kunnen handig zijn, maar het is belangrijk om de procedures en afspraken van de dienstverlener onder de loep te nemen. Enkele overwegingen:

 • Wat houdt Service Level Agreement (SLA) in? Bij een regionale crisis zoals een natuurramp of een terroristische aanslag, kan een cloudprovider worden overspoeld door aanvragen voor back-ups. Krijgt u de bandbreedte die u nodig hebt om uw gegevens op te halen?
 • Hoe en waar worden uw gegevens opgeslagen en hoeveel kopieën worden er bewaard?
 • Worden er gegevenshersteltests voor uw gegevens uitgevoerd?
 • Voldoet de cloudprovider aan de nieuwste beveiligingsnormen voor datacenters, zoals SAS 70 of ISO 27001?

Hebt u vragen over de back-up en het herstel van gegevens? Lees meer informatie over dit onderwerp in het Kenniscentrum of neem contact op met het Data Backup & Recovery Team van Iron Mountain. Een product- en servicespecialist die uw specifieke uitdagingen begrijpt, staat met deskundig advies voor u klaar.