Strategisch datamanagement: Opslag op schijf, cloud en tape

By Nikki Hill

Onderwerpen: Data Management | Externe tape opslag

De meeste bedrijven gebruiken een combinatie van verschillende technologieën om tegemoet te komen aan hun unieke behoeften. In dit artikel beschrijven we hoe u uw eigen perfecte oplossing kunt samenstellen.

Is uw datamanagementsysteem raszuiver of van gemengd ras? Zonder u de hond in de pot te willen voorschotelen, pleiten wij in dit artikel toch voor het gemengde ras. De meeste hondeneigenaren prefereren raszuiverheid, maar honden van gemengd ras hebben meestal een sterkere gezondheid en een uniek uiterlijk.

Uw oplossing voor datamanagement kan net zo gezond en uniek zijn. Overweeg eens een oplossing die schijf-, cloud- en tapeopslag combineert tot de ideale mix voor uw bedrijf.

Strategische oplossingen voor dataopslag

In de wereld van datamanagement heerst een sterke territoriumafbakening die niet onderdoet voor die in menig hondenshow: veel ondernemingen vermijden simpelweg bepaalde vormen van opslag. Vanwege de snelle technologische ontwikkelingen in datamanagement en -opslag is het verstandig om uw opties open te houden en strategisch na te denken over de voordelen van iedere vorm van dataopslag.

1. Cloud en Context

Wat zijn nu de echte, belangrijkste voordelen van cloud-based opslag? Ongetwijfeld heeft u wel eens gehoord: "Ik wil niet dat de toegang tot onze gegevens afhangt van een onbetrouwbare internetverbinding." De cloud is echter zeer effectief voor medewerkers die mobiel werken en snelle toegang nodig hebben tot veel gebruikte bestanden, en eveneens voor bandbreedteomleidingen die worden ingezet om cloud opstoppingen te voorkomen (zoals bijvoorbeeld tapetransport van grote hoeveelheden datasets). Krijg inzicht in de pluspunten van de cloud en integreer deze in uw strategische oplossing:

Bescherming. Sommige leveranciers versleutelen data als deze wordt verzonden voor een optimale beveiliging.
Overbodigheid. Mogelijk slaan leveranciers data op meerdere locaties op om dataherstel bij rampen mogelijk te maken.
Upgrades. Omdat uw data extern opgeslagen wordt, hoeft uw IT-afdeling geen tijd te besteden aan beheer van hardware en software upgrades.

2. Opslag op schijf voor dagelijks gebruikte data

Een kantoor vol disk array's is handig maar ook kostbaar qua stroom en koeling. In combinatie met goedkopere media wordt opslag op schijf een onderdeel van een effectieve hybride oplossing:

Toegankelijkheid. Opslag op schijf is ideaal voor het snel terugvinden van veel gebruikte bestanden.
Fast Flash. SSD-schijven met Flash-geheugen maken razendsnelle toegang tot data mogelijk maar zijn behoorlijk kostbaar.
Veiligheid. Baart veiligheid in het huidige digitale tijdperk u zorgen? Het is weliswaar moeilijk om een disk array te stelen, maar data beschermen tegen hackers en malware vereist constante waakzaamheid.

3. Opslag op tape: lage kosten voor de lange termijn

Mensen met een weerzin tegen tape vinden het vaak een ouderwets en traag medium. Echter, dankzij nieuwe innovaties is het eenvoudig geworden om op tape opgeslagen data te vinden, zelfs vanuit het eigen kantoor. Bovendien is toegang tot oudere gegevens vaak om juridische of wettelijke redenen verplicht. Opslag op tape vormt de hoeksteen van een goed ontworpen hybride systeem voor datamanagement:

Kosten. Opslag op tape is goedkoop en heeft -in tegenstelling tot schijfopslag- niet continue stroom nodig als ze niet aangesloten zijn.
Opslagruimte In plaats van kostbare kantoorruimte in beslag te nemen, kunnen tapes extern bewaard worden voor de lange termijn door een leverancier van externe tapeopslag.

Duurzaamheid. Bij optimale omstandigheden kunnen tapes met gemak 30 jaar meegaan.

De perfecte oplossing samenstellen

De beste oplossing kan zijn om ja te zeggen tegen alle vormen van dataopslag, en om inzicht te krijgen in welke vorm waar het meest effectief is en hoe deze verschillende vormen vervolgens te organiseren en combineren. Met gecombineerde dataopslag kan uw bedrijf:

  • Kosten besparen.
  • Altijd en overal toegang hebben tot data.
  • Veilige dataopslag op lange termijn borgen.

Hoe stelt u uw eigen perfecte combinatie samen? De sleutel is inzicht krijgen in de specifieke voordelen van iedere vorm van dataopslag en deze vervolgens op de juiste manier kunnen organiseren. Fabriceer een oplossing die betrouwbaarheid, snelheid, mobiele toegang en lage kosten oplevert. Grote kans dat uw gemengde ras de show wint.


Heeft u vragen over data management Lees meer verhalen over dit onderwerp in het kenniscentrum, of neem contact op met Iron Mountain. Iron Mountain is een specialist op het gebied van archivering, back-up en gegevensbeheer die u kan helpen met uw specifieke uitdagingen.