Creëer een hybride digitaal archief op tape en in de cloud

Onderwerpen: Externe tape opslag

Een digitaal archief op tape is goedkoop om te onderhouden, kan enorme hoeveelheden data opslaan en functioneert goed in een externe locatie. Een digitaal archief in de cloud voegt schaalbaarheid en snelle toegang toe. Als u deze media combineert, heeft u een krachtige tool voor archivering in handen.

Is televisie verdwenen na de opkomst van YouTube®-kanalen? Nee. Sterker nog, we kunnen nu uit meer programma's kiezen dan ooit. Misschien denkt u, nu uw bedrijf een digitaal archief in de cloud heeft, dat dit de plaats in zal nemen van uw vertrouwde archief op tape. De slimmere oplossing is echter om cloud en tape te combineren.

Technologische vooruitgang betekent niet dat u het vertrouwde origineel achterwege moet laten. Technologische verbeteringen stellen u in staat om meer te doen met wat u al hebt. Neem als voorbeeld hoe tape met iedere generatie gegroeid is in capaciteit en functies zoals LTFS (Linear Tape File System). Tape is net zo essentieel als ooit tevoren – misschien wel essentiëler vanwege de unieke mogelijkheid om toenemende volumes aan data veilig en kosteneffectief op te slaan. In plaats van alleen te werken met een digitaal archief op tape of in de cloud is het aan te bevelen om deze vormen van archivering te combineren om nieuwe, effectieve opties te creëren.

De waarde van een hybride digitaal archief

De belangrijkste voordelen van opslag op tape zijn reeds bekend: Een digitaal archief op tape is goedkoop om te onderhouden, kan enorme hoeveelheden data opslaan en functioneert goed in een externe locatie. Een digitaal archief in de cloud voegt schaalbaarheid en snelle toegang toe. Als u deze media combineert, heeft u een krachtige tool voor archivering in handen. Hier volgen enkele slimme manieren om tape te combineren met de cloud.

Tape is:

Een hulpbron voor de cloud.
Bij het opzetten van een cloud kan een organisatie een volledig pakket van bestanden op tape opslaan en naar de opslagleverancier versturen. Op deze manier blijven lokale bestanden veilig tijdens het opzetten van de cloud en hoeft de organisatie alleen bestanden naar de cloud te uploaden die dagelijks worden gewijzigd.

De lokale oplossing.
Zelfs als u een back-up in de cloud heeft, is het aan te raden om een lokale kopie van uw gegevens op tape te bewaren. Met een kopie in huis kunt u uw gegevens sneller terugzetten in een noodgeval.

Externe back-up van de cloud.
Slaat u alle data op in de cloud? Bewaar dan ook een back-up van uw cloud op tape in een kluis in een externe opslaglocatie. Dit zorgt voor uw ultieme gemoedsrust in het geval dat uw cloudleverancier onverwachts failliet gaat.

Back-up buiten bereik van virussen en hackers.
Virussen en malware kunnen zelfs de beste cloudleverancier schaden. Dat is nog een reden om back-ups van uw cloud op te slaan op externe tape. Hackers hebben geen toegang tot extern opgeslagen data.

Het ideale archief.
Bepaalde wettelijke richtlijnen vereisen dat u sommige typen data bewaart voor het geval dat elektronische opsporing of audits uitgevoerd moeten worden. Kosteneffectieve archieven op externe tape houden uw data zonder problemen 30 jaar veilig en maken het mogelijk om deze binnen aanzienlijke tijd op te halen als het nodig is.

Een kosteneffectief opslagmedium.
Opslag in de cloud heeft veel voordelen, maar lage kosten hoort daar niet bij. Een hybride oplossing met nieuwe, regelmatig gebruikte data in de cloud en het grootste deel van uw data op goedkope tape maakt dure cloudgebaseerde opslag haalbaar.

Elk back-upsysteem heeft zijn eigen voordelen. Met een unieke hybride oplossing van cloud en tape kan uw bedrijf een oplossing op maat creëren die meer oplevert dan de som der delen.

Heeft u vragen over data management Lees meer verhalen over dit onderwerp in het Kenniscentrum, of neem contact op met Iron Mountain. Iron Mountain is een specialist op het gebied van archivering, back-up en gegevensbeheer die u kan helpen met uw specifieke uitdagingen.