World Backup Day: Drie manieren om een slimmere strategie voor gegevensback-ups te creëren

Onderwerpen: Data Management

31 maart is een goede dag om even stil te staan bij uw programma voor gegevensback-ups. Beschermt u uw cruciale bedrijfsgegevens op de veiligste en meest rendabele wijze? Overweeg deze strategieën eens.

Elk jaar op 31 maart is het World Backup Day, een dag om mensen en bedrijven als het uwe eraan te herinneren om een back-up te maken van cruciale bedrijfsgegevens en deze back-ups in de toekomst effectiever te beheren. Als het digitale universum in 2020 44 zettabyte aan gegevens omvat, zoals IDC voorspelt, moeten we allemaal een rol spelen in de veilige opslag van die gegevens.

Een goede back-upstrategie zorgt ervoor dat essentiële bestanden binnen handbereik blijven en voorkomt kostbare bedrijfsonderbrekingen. Bovendien bewaakt zo'n strategie de veiligheid van gegevens, waar ze zich ook bevinden, en blijft rendabel, ook als de eisen van morgen hoger liggen.

Vier World Backup Day door deze drie acties te ondernemen:

1. Bekijk uw mogelijkheden. De meeste bedrijven voeren regelmatig, vaak dagelijks, geplande back-ups uit om zichzelf te beschermen tegen het verlies van meer dan een dag aan gegevens. Maar voor welke vorm van gegevensopslag moet u kiezen?

  • Back-ups op schijven: Back-ups op schijven in het netwerk is een populaire keuze, omdat het snel en lokaal is. Die snelheid is van vitaal belang als uw bedrijf op transacties is gebaseerd. Maar schijfarrays zijn kostbaar in onderhoud en uw back-ups worden niet bewaard op een aparte, veilige locatie in geval van een natuurramp. Schijfback-ups zijn bovendien altijd actief en verbonden, waardoor ze gevoelig zijn voor aanvallen met malware.
  • Back-ups op tape: hoewel externe tapeopslag lang werd gezien als langetermijnoplossing voor gegevensarchivering, wordt het ook nog steeds gebruikt voor back-upactiviteiten. De kosten per gigabyte van tapeopslag blijven dalen en nieuwe technologieën, zoals toegang tot tapecatalogi via internet en de bestandsindeling LTFS (waardoor tapes lijken op een gewoon station), maken tape aantrekkelijk voor de bescherming van minder cruciale gegevens. Maar het beste is dat tapes extern worden opgeslagen, waar ze veilig zijn voor rampen die uw locatie kunnen treffen.
  • Back-ups in de cloud: de cloud is sterk in opkomst als het om back-ups gaat. Waarom? Vanuit zakelijk perspectief zorgt deze optie voor minder arbeidskosten en worden kapitaalkosten omgezet in operationele kosten, waarbij u betaalt voor een voorspelbaar abonnement. Als er wijzigingen nodig zijn, kunt u de voorwaarden aanpassen in plaats van nieuwe apparatuur te moeten kopen. Net als bij tapeopslag, bewaart de cloud uw gegevens veilig op een externe locatie, terwijl gegevens ophalen razendsnel kan gaan, net als bij schijfopslag. Een robuuste cloudservice kan dienst doen als back-up voor tal van servers en pc's, ongeacht waar ter wereld ze zich bevinden.

2. Evalueer de beveiliging van uw gegevens. Hoe en waar u ook uw back-ups maakt en bewaart, de gegevens moeten overal volledig veilig zijn. Welke vorm(en) van gegevensopslag u ook kiest, de gegevens moeten worden gecodeerd vanaf het moment dat ze uw locatie verlaten totdat ze terugkeren om in uw onderneming te worden hersteld.

Ook hebt u een controleerbare beheerketen nodig die elk traject beschrijft dat uw gegevens volgen - toezichthouders eisen dit. Dezelfde toezichthouders willen mogelijk ook weten of u voldoet aan de nieuwste beveiligingsnormen voor datacenters, vooral als u voor de cloudroute kiest.

Om al deze uitdagingen tactisch het hoofd te bieden, dient u zorgvuldig samen te werken met uw partner voor back-upservices om zo het juiste niveau van gegevensbeveiliging te realiseren. En vergeet niet te testen. Uw back-upgegevens zijn waardeloos als u er niet over kunt beschikken als dat nodig is, of als de gegevens beschadigd zijn. Elke back-upservice die u gebruikt, moet regelmatig geplande tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle systemen klaar zijn in geval van een bedrijfsonderbreking.

Iron Mountain adviseert: services voor externe tapeopslag

Maak World Backup Day zinvol door externe tapeopslag te kiezen voor uw back-ups. Iron Mountain bezit de beproefde middelen, technologie en ervaring om uw gegevens te beschermen en u te helpen bedrijfsonderbrekingen tot een minimum te beperken. Externe tapeopslag van Iron Mountain® biedt u:

  • Een uitgebreide oplossing voor transport, opslag, beheer en het opvragen van uw back-upmedia uit een veilige, externe locatie.
  • Volledige bescherming van informatie tijdens transport en opslag.
  • Een gestroomlijnd proces voor identificatie, herstel en levering van de informatie op een specifieke tape.
  • Vertrouwen dat u snel en doeltreffend herstelt van elke gebeurtenis, altijd en op elke locatie.

3. Zoek de juiste mix van technologieën. Met de talloze beschikbare opslagmogelijkheden kunt u probleemloos twee of meer methoden combineren om een specifieke oplossing op maat te maken. Misschien wilt u bijvoorbeeld volledige back-ups goedkoop opslaan op tape en lokale schijfruimte reserveren voor een kleiner gedeelte met bestanden die veelvuldig worden gebruikt. U kunt ook de cloud gaan gebruiken als u uw gelaagde back-upstrategie hebt geformuleerd. Zelfs kleine en middelgrote bedrijven kunnen profiteren van deze flexibiliteit en hun voordeel doen met de rendabiliteit en flexibiliteit van cloudservices.

Een betrouwbare externe partner voor gegevensbescherming kan u helpen om een veilig beschermingsprogramma voor uw gegevens te implementeren, waarmee back-ups worden gepland en verzonden naar de optimale opslagmedia, intern of extern.

Wacht niet met de ontwikkeling van uw plannen. World Backup Day komt en gaat, maar eigenlijk moet u elke dag denken aan uw back-ups.

Hebt u vragen over gegevensbescherming? Lees meer informatie over dit onderwerp in het Kenniscentrum of neem contact op met het Data Protection team van Iron Mountain. Een product- en servicespecialist die uw specifieke uitdagingen begrijpt, staat met deskundig advies voor u klaar.